• Home
 • De flipperkast
 • Onderhoud
 • Collectie
 • Downloads
 • Links
 • About
 • Blog
 • Fish Tales

  Gone fishing, leave a message…

  Visverhalen. Het is toch bijzonder dat je een compleet flipperontwerp kunt maken van een dagje vissen. Als je de kast speelt lijkt alles zo vanzelfsprekend te kloppen. Op ieder detail van een dagje vissen is ingezoomd om er een spelelement van te maken.

  Natuurlijk is er een hengel met werpmechanisme. Hierin worden de ballen bewaard om af te schieten bij Multiball. Je kunt vissen vangen door targets te raken. En eenmaal gevangen moet er natuurlijk verteld worden hoe groot de vis is. Dit gaat door een spinnerschot die al draaiend uitomt op een enorme vis of juist een leugen. De fishfinder is mooi gecombineerd tot een mystery-award en bij het spellen van L.I.E. wordt de bonus vermenigvuldigd.

  Maar het beste is misschien wel de Boatramp. In het midden van het speelveld is een boot gemaakt die met de voorsteven uit het water komt. Daarop aangesloten zijn twee ramps. Deze ramps kruisen elkaar (een handelsmerk van ontwerper Mark Ritchie) om de bal terug naar de flipper te leiden. Je kunt dus achter elkaar deze ramps steeds van een andere flipper schieten. Hiermee bouw je een school vissen op die na zes schoten de monsterfish verlicht voor vele miljoenen. In het midden van de boot een captive-ball voor leuke awards (Videomode, Rock-the-boat, extraball, etc.). Wel oppassen, want het schot op de captive-ball gaat snel tussen de flippers door het spel uit.

  De kast heeft kleurrijk en vrolijk artwork en is daarom, op zijn Amerikaans, "Family-friendly". Ook de muziek is een vrolijk bluegrass deuntje, dat sommigen echter gaat irriteren na een tijdje. Het spel is leuk en uitdagend, maar redelijk eenvoudig. Voor echt hoge scores ben je altijd afhankelijk van de jackpots.

  Ik kon voor een zeer goede prijs een sloopspeelveld kopen dat nog compleet was. Zowel optisch als technisch moest er het nodige aan gebeuren. Vooral de speelveldslijtage rond de inserts was barslecht. Voor mij een uitdaging om er weer wat van te maken. Uiteraard door zo veel mogelijk onderdelen te reviseren. Het heeft weer vele uren gekost om zowel boven als onder het speelveld alle onderdelen uit elkaar te halen en in orde te maken. Het resultaat is beter dan ik van te voren had verwacht. Het speelveld ziet er weer zeer goed uit en de kast speelt prima.

  Het speelveld heb ik vervolgens in een andere kast gezet (zie blog) om er een conversiekit van te maken. Op deze manier bespaar ik ruimte en heb ik toch twee kasten tot mijn beschikking. Hieronder de foto's.

   

   

   

  ©