• Home
 • De flipperkast
 • Onderhoud
 • Collectie
 • Downloads
 • Links
 • About
 • Blog
 • White-Tales vs. Fish-Water

  2011 - 06.02

  In mijn andere blogs kun je lezen hoe de restauratie van het speelveld van de FishTales is gegaan. Ik ben bijzonder tevreden met het uiteindelijke resultaat. Nu het speelveld klaar is kan die in een andere kast. Ik kies voor een Whitewater omdat die uit dezelfde periode is.

  ft_shop_009

  Enige aanpassing is dat de plunger (ball-shooter) er even uit moet.  Read the rest of this entry »

  Return from the dead

  2011 - 06.02

  Deze Fishtales was eigenlijk al klaar voor de sloop. Op het einde van zijn leven. Het was een versleten speelveld in zijn kist. Klaar voor de eeuwige jachtvelden. Ik kon hem via een lid van de NFV voor een bijna-dood-prijs kopen. Alle printplaten en de muntdeur waren er uit. Het enige wat restte was een ranzig en verkleurd cabinet en een flink beschadigd en versleten speelveld. Fantastisch dus!
  Read the rest of this entry »

  WPC-conversiekit

  2011 - 06.02

  Ik kon via een lid van de NFV voor een schappelijke prijs een Fishtales kopen. Alle printplaten en de muntdeur waren er uit. Het enige wat restte was een ranzig en verkleurd cabinet en een flink beschadigd en versleten speelveld. Een mooie gelegenheid om een WPC-conversiekit te maken. Gewoon omdat het leuk is van de gebaande paden af te gaan en creatieve oplossingen te bedenken als ruimte beperkt is. Read the rest of this entry »

  Klaar!

  2011 - 06.02

  Eindelijk, na vele uren schroeven, schoonmaken, demonteren, klussen, oplossingen bedenken, repareren, polijsten, poetsen, monteren, waxen en afwerken is het klaar!

  Mijn prachtige Fishtales restauratie. Ik had van te voren niet verwacht dat het resultaat zo goed zou zijn!

  Bling, Bling!

  ft_shop_005

  Een aantal foto's van het eindresultaat, Read the rest of this entry »

  Nachtwerk

  2011 - 05.28

  Nachtwerk, maar het vordert gestaag.

  02:40u, nu maar eens naar bed.

  ft_10

  Opbouwen

  2011 - 05.18

  Het opbouwen is altijd weer de leukste fase. Alle onderdelen zijn schoon, gereviseerd of nieuw. Je ziet weer waarvoor je alle inspanning gedaan hebt.

  ft_6

  Nog even opletten op de volgorde van dingen. Read the rest of this entry »

  Vers gebumperd

  2011 - 05.14

  Ah, verse bumpers.

  Het is altijd een K#!-klus om alle onderdelen en bedrading te verwijderen en weer op te bouwen.

  ft_5

  Maar juist het geweld en de kracht waarmee de bumpers de bal het spel in slingeren, Read the rest of this entry »

  Clearcoat

  2011 - 05.08

  Ik zocht een manier om gemakkelijk en goedkoop kleine delen van een speelveld te beschermen met blanke slijtvaste lak, zonder professioneel te clearcoaten (hele speelvelden kan bij edhage.nl). Na wat speurwerk op internet heb ik gekozen voor een spuitbus met acrylaatlak, zoals op de foto.

  ft-clear1

  Read the rest of this entry »

  Mylar verwijderen (video)

  2011 - 04.30

  Maar eens de mylar verwijderen die onder de captive-ball zit. Ik gebruik altijd de freeze-spray methode. De goedkoopste deodorant van de Hema voor 1€ en dan op de kop onder de mylar spuiten. Eerst een hoekje los peuteren, deodorant eronder spuiten en dan rustig wegtrekken, zoals in de video.

  Read the rest of this entry »

  Boatramp

  2011 - 04.22

  Alles van het speelveld verwijderd en dan de onderdelen weer reviseren. Om te beginnen met de Boatramp. De boatramp is precies het juiste stuk speelveld om eens te oefenen met clearcoaten. Een klein stuk speelveld dat veel is gebruikt en daardoor schade heeft aan de inserts en laklaag.

  Read the rest of this entry »